Підірвав штаб з комбатом «Шторм-Z». На бік України перейшов військовий РФ

Фото: російський військовий, який перейшов на бік України, взяв участь у пресконференції (t.me/DIUkraine) Автор: Іван Носальський

Легіон «Свобода Росії» провів спецоперацію «Очерет», у рамках якої на бік України перейшов 24-річний російський військовослужбовець.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на легіон «Свобода Росії» в Telegram , проект «Хочу жити» у Facebook та Головне управління розвідки в Telegram.

Як зазначили у «Хочу жити», російський військовий із позивним «Сільвер» потрапив до одного з підрозділів смертників «Шторм», де він надивився на повне беззаконня та знецінення людського життя.

Він, за інформацією ЛСР, не погодився з режимом російського диктатора Володимира Путіна і прийняв рішення приєднатися до підрозділу росіян, які воюють на боці України.

«Сільвер» став добровольцем ЛСР узимку 2024 року. Протягом кількох місяців він передавав легіону важливу інформацію: розташування сил та засобів росіян, їхні плани, завдання на конкретній ділянці фронту.

«Пізніше, у потрібний момент, він активував вибухові пристрої у штабі, точно над місцем відпочинку командира полку та старших офіцерів. В результаті командир та кілька старших офіцерів підрозділу «Шторм» отримали тяжкі поранення», — зазначили у легіоні.

У Головному управлінні розвідки уточнили, що «Сільвер» кинув гранату у вентиляційний отвір підвалу штабу окупаційного підрозділу «Шторм-Z». У приміщенні спали його комбат та інші російські офіцери.

«Там близько 15 людей було у підвалі. У цьому приміщенні була труба прямо над ліжком, де спав комбат. Вона виходила на вулицю поруч із під’їздом, і ми вирішили в цю трубу кинути гранату чи дві, щоб вони поряд з ними вибухнули», — розповів російський військовий під час пресконференції.

Після цього на відході російський військовий замінував стежку і вийшов узгодженим маршрутом. Наразі він проходить базовий курс підготовки у статусі рекрута легіону.

Що передувало

Нагадаємо, минулого року українське Головне управління розвідки провело спецоперацію «Синиця», в рамках якої було завербовано російського пілота Максима Кузьмінова. Він перегнав на територію України гелікоптер Мі-8.

У лютому цього року стало відомо, що Кузьмінова було вбито в Іспанії. У ГУР не розкрили подробиці інциденту.

Термінові та важливі повідомлення про війну Росії проти України читайте на каналі РБК-Україна в Telegram.

www.rbc.ua

Leave a Comment

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *