NewsOnline24

Підполковника ЗСУ судитимуть за розтрату ₴2,2 мільйона під час закупівлі дров

У Кропивницькому підполковника, колишнього начальника Квартирно-експлуатаційного відділу, судитимуть за розтрату бюджетних коштів на майже 2,2 млн грн під час закупівлі дров для ЗСУ.

Про це повідомила Спеціалізована прокуратура у сфері оборони Південного регіону, передає Укрінформ.

"За процесуального керівництва прокурорів Кропивницької спеціалізованої прокуратури у сфері оборони Південного регіону до суду направили обвинувальний акт стосовно колишнього начальника Квартирно-експлуатаційного відділу м. Кропивницький за фактом розтрати чужого майна шляхом зловживання службовою особою своїм службовим становищем (ч. 5 ст. 191 КК України)", — йдеться у повідомленні.

За даними слідства, у лютому 2023 року підполковник, зловживаючи своїм службовим становищем та діючи у змові з невстановленими наразі особами, під час закупівлі деревини для ЗСУ, уклав з фізичною особою-підприємцем договір про постачання різних порід дров за ціною, значно вищою за середньоринкову.

Враховуючи те, що ринкова вартість 1 складського метра деревини на території Кіровоградщини станом на лютий 2023 року, з урахуванням доставки, завантаження та розвантаження становила 1512 грн, вартість продукції, поставленої від імені ФОП, перевищила ринкову на майже 2,2 млн гривень.

Наразі з метою відшкодування завданих збитків Кропивницька спецпрокуратура Південного регіону заявила цивільний позов на суму 2 млн 196 тис. гривень.

Досудове розслідування здійснювали детективи Бюро економічної безпеки України.

Відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Як повідомляв Укрінформ, правоохоронці під час масштабної спецоперації у рамках розслідування щодо розкрадання 138 млн грн, виділених на потреби армії, провели 70 обшуків та повідомили 30 підозр службовцям по всій Україні.

www.ukrinform.ua

Exit mobile version