NewsOnline24

Подвійний удар по медустанові, загиблі та поранені: що відомо про ранковий обстріл Сум

Фото: окупанти вдарили по медустанові у Сумах 28 вересня (t.me/prokuraturasumy) Автор: Наталія Гурковська

Вранці 28 вересня окупанти двічі поспіль ударили по медустанові у Сумах. На момент атаки там знаходилося майже 90 пацієнтів, вже є жертви та багато поранених.

РБК-Україна зібрало все, що відомо про атаку на даний момент.

Загроза дронів та вибухи у Сумах

Близько 6:25 в частині регіонів України було оголошено тривогу в частині областей. Військові попереджали про загрозу ударних БПЛА для Сумської, Харківської та Полтавської областей.

Після 7:00 в Сумах, по даним місцевих ЗМІ, було чутно вибухи.

Подвійний удар по медзакладу в Сумах

Окупанти вдарили по медзакладу в Сумах. Одразу стало відомо про постраждалих. Загарбники, за даними голови МВС Ігоря Клименка, завдали по будівлі два авіаудари.

Наразі, як зазначають в МОЗ, зруйновано приймальне відділення лікарні, частково зруйновані один із поверхів і дах будівлі. На момент удару в лікарні перебували 86 пацієнтів, з них 15 маломобільних, та 38 працівників закладу.

«Близько 07:35 ворог завдав удар по закладу охорони здоров’я в Сумах, застосувавши БПЛА типу «Шахед». У лікарні перебували пацієнти, серед яких були маломобільні люди», — розповіли в ОК «Північ».

Повторний удар таким же БПЛА, за даними військових, відбувся о 08.25, коли на місце події прибули рятувальники та представники поліції для евакуації та допомоги постраждалим.

Сім загиблих та 12 поранених: серед них — поліцейські та медпрацівники

Спочатку через удари по медзакладу в Сумах повідомлялось про шість загиблих, ще 11 отримали поранення. Серед них — поліцейські та медпрацівники. Під час першого удару загинула одна людина та 10 були поранені, під час другого — п’ять загинули, поранення отримав поліцейський.

«Станом на зараз відомо про 6 загиблих, серед яких поліцейський. Ще одного поліцейського поранено», — розповів глава МВС.

Крім того, серед важкопоранених — двоє медпрацівників: лікар та медсестра, які перебували в приймальному відділенні, їх зараз оперують.

Пізніше в ОВА повідомили, що кількість жертв та постраждалих зросла попередньо 7 загиблих і 12 тяжких поранених.

Вісім жертв

На удар по Сумах відреагував президент України Володимир Зеленський. Він повідомив, що через атаку дронів загинули 8 людей, 11 були поранені.

«Суми. Росія вдарила «Шахедами» по одній із лікарень міста. Наразі відомо про 8 загиблих. Мої співчуття родинам та близьким. Одинадцятеро людей поранено, із лікарні евакуйовано 113 пацієнтів. Триває рятувальна операція. Ліквідовуємо наслідки, рятуємо життя. Робимо максимум, щоб надати нашим людям необхідну допомогу», — написав він, показавши нові кадри з місця обстрілу.

Суми атакували три «Шахеди»

На данний момент відомо, що окупанти атакували трьома дронами-камікадзе.

«За попередніми даними, після нічних ворожих атак, Суми атакували ще три ворожі ударні БПЛА, два — влучили у лікарню», — розповіли у Повітряних силах.

Під час підготовки матеріалу використовувалися джерела: Telegram президента України Володимира Зеленського, Telegram голови МВС України Ігоря Клименка, Сумська ОВА, прокуратура Сумської області, ОК «Північ», Повітряні сили ЗСУ, МОЗ України.

Термінові та важливі повідомлення про війну Росії проти України читайте на каналі РБК-Україна в Telegram.

www.rbc.ua

Exit mobile version