Поліція встановила сімох військових РФ, які вбивали жителів Бучі

Відео Працівники Нацполіції встановили особи та оголосили підозру сімом російським військовим, які у березні 2022 року розстріляли чотирьох мирних жителів Бучі на Київщині.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє пресслужба Офісу генпрокурора.

Підозрювані воювали у різних підрозділах 234-го десантно-штурмового полку 76-ї десантно-штурмової дивізії повітряно-десантних військ ЗС РФ. Троє належали до командного складу, четверо займали рядові посади. Вік військових — від 19 до 29 років.

У ході слідства правоохоронці з’ясували, що підозрювані розстріляли чотирьох мирних жителів Бучі у березні 2022 року.

Тіла вбитих людей виявили після визволення міста. Всі загиблі були цивільними та не брали участі у збройному конфлікті. Справу щодо шістьох підозрюваних вже передано до суду.

Російським військовим інкримінують порушення законів та звичаїв війни, у тому числі поєднані з умисним вбивством цивільного населення (ч. 1 та ч. 2 ст. 438 КК України).

Правоохоронці продовжують розслідування злочинів, вчинених під час окупації Бучі. Триває робота зі встановлення усіх причетних до масових вбивств цивільного населення.

Зазначається, що в рамках кримінального провадження прокурори спільно зі слідчими та оперативниками Нацполіції здійснили значний обсяг слідчих та розшукових дій: 2000 допитів потерпілих та свідків, 500 судових експертиз (судово-медичні, молекулярні, балістичні, вибухо-технічні, хімічні тощо), 400 різних оглядів, 120 слідчих експериментів та 130 упізнань осіб.

Нагадаємо, Буча перебувала під російською окупацією 33 дні. За цей час російські загарбники вчинили понад 1200 воєнних злочинів.

www.ukrinform.ua

Leave a Comment

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *