NewsOnline24

Пошкоджені п’ять корпусів: Ляшко розповів про наслідки удару по «Охматдиту»

Відео З Національної дитячої спеціалізованої лікарні "Охматдит", яка постраждала внаслідок ракетного удару РФ, евакуюють пацієнтів кількох відділень.

Про це в ефірі телемарафону "Єдині новини" повідомив міністр охорони здоровʼя Віктор Ляшко, передає кореспондент Укрінформу.

"Ключове завдання — евакуація корпусу, який також постраждав, де були онкологія, травматологія, хірургія, онкогематологія. Ми поетапно вивозимо дітей в інші лікарні, оскільки в Охматдиті немає ні світла, ні кисню, ні водопостачання. Наше завдання — мінімізувати потенційні негативні наслідки для тих, хто перебував на лікуванні", — сказав Ляшко.

За словами міністра, внаслідок атаки постраждало 5 корпусів Охматдиту. Наразі відомо про 20 постраждалих, дані постійно оновлюються. Багато лікарів Охматдиту постраждали, однак продовжують працювати і надавати допомогу іншим.

Окрім цього, зазначив Ляшко, пошкоджено корпус Центру дитячої кардіохірургії, який розташований на території Охматдиту. У момент удару там проходили три операції на серці, і внаслідок вибуху пошкоджено вікна, сталося забрудення грудної порожнини пацієнтів. За словами Ляшка, зараз дітей намагаються врятувати в інших лікарнях.

Як повідомляв Укрінформ, під час атаки по Україні російськими військами 8 липня було випущено понад 40 ракет різних типів. Пошкоджено житлові будинки, інфраструктуру та дитячу лікарню.

У дитячій лікарні "Охматдит" внаслідок ракетної атаки загинули двоє людей, зокрема лікарка, також було відомо про 16 постраждалих.

Фото: ДСНС

www.ukrinform.ua

Exit mobile version