Посол назвав дві червоні лінії Китаю щодо війни в Україні

Які червоні лінії Китаю щодо війни в Україні / Фото: Associated Press

Російська залежність від Китаю зростає.

Для Китаю у війні РФ проти України є дві червоні лінії. Одна з них — застосування ядерної зброї.

Про це розповів посол України в Китаї Павло Рябікін в матеріалі РБК-Україна.

«Якщо вже спробувати визначити «червону лінію», то, думаю, це дійсно застосування ядерної зброї«, — каже він.

Зокрема, експерт пригадав, що російський словесний «ядерний шантаж» 2022 року вщух саме після того, як Китай заявив не тільки про неприпустимість використання ядерної зброї, але й загроз її використання.

Посол вважає, що застосування ядерної зброї може змусити Китай втрутитись, оскільки це не лягає в миротворчу риторику Пекіну.

Ще одна червона лінія

Ще однією червоною лінією є вихід війни за межі України, що може спровокувати дестабілізацію регіону та зачепити інші країни.

«Чим більша кількість країн братиме участь у війні, тим буде вищим ризик застосування ядерної зброї», — прогнозує Рябікін.

Він продовжує, що наразі Росія боїться Китаю та залежить від нього.

«Якщо ж Пекін відвернеться від Кремля та почне підтримувати Київ — Москві буде нелегко. Тоді ж ворогу доведеться шукати нових торгових партнерів«, — мовиться в повідомленні.

У такому разі, окупантам, ймовірно, доведеться стати в глуху оборони та забути про будь-які наступи, або ж наполягати на термінових переговорах.

«За два роки Росія скоїла тисячі злочинів — Бучанська трагедія, ядерний шантаж, підрив дамби Каховської ГЕС, обстріл громадянської інфраструктури, вбивство мирних жителів, жінок і дітей — ніщо з цього не похитнуло взаємодію Пекіна з Москвою. Саме тому я б не тішив себе марними ілюзіями, а виходив би із реалій«, — додав посол.

Нагадаємо, Китай вважає, що в російсько-українській війні не повинно бути переможців і переможених та закликає не дискредитувати його «звичайні» відносини з Росією.

tsn.ua

Leave a Comment

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *