NewsOnline24

Потяг з депутатами Європарламенту «хаотично» евакуювали після незрозумілого вибуху

Ілюстративне фото Getty Images

Потяг з депутатами Європарламенту, який мав вирушити від Страсбурга до Брюсселя, евакуювали після незрозумілого вибуху – ймовірно, всередині локомотива. Данський депутат Пелле Герстен від Лівих описав евакуацію як «хаотичну».

Деталі: Інцидент стався у четвер близько 15:00, коли численні депутати здійснили посадку у поїзд Eurostar, спеціально зарезервованого Європарламентом, щоб їхати зі Страсбурга до Брюсселя.

«О 14:45 я побачив вибух у локомотиві потяга, звідти вирвався великий клуб диму… Був добрячих «бабах»! За три хвилини нам надійшло повідомлення, що треба виходити з потяга», – розповів бельгійський депутат Емманюель Фулон, слова якого наводить французьке BFMTV.

На вокзалі Страсбурга помітили пожежні служби.

Євродепутатам після того розіслали повідомлення електронною поштою з проханням «зберігати спокій» та повідомили, що «спільно з Eurostar шукають рішення».

У пресслужбі Європарламенту підтвердили ЗМІ, що на вокзалі стався «технічний інцидент» і для депутатів готують альтернативний спосіб доїзду до Брюсселя. Пізніше депутати отримали розсилки, що буде два поїзди на заміну пізніше уввечері.

Оператор TER Grand Est повідомив, що у Страсбурзі «є проблеми з прибуттям і відправленням поїздів через дим, що виходить з одного із потягів» і така ситуація може зберігатися до 18 години за місцевим часом. 

Деякі євродепутати почали викликати собі таксі, а деякі залишились очікувати та жартували, що мають додаткову нагоду обговорити з колегами усе необхідне. 

Нагадаємо: 9 жовтня Європарламент ухвалив резолюції, у яких заявив про загрозу для євроінтеграції Грузії через курс, який обрала влада країни, та засудив російське втручання у Молдові.

Читайте також: Європейське приниження Орбана. Як візит у Страсбург став катастрофою для лідера Угорщини

www.pravda.com.ua

Exit mobile version