NewsOnline24

Повідомлення про допомога Росії підривають заявлений Китаєм нейтралітет щодо війни – ISW

фото getty images

Повідомлення, які з’являються у ЗМІ, про допомогу Китаю Росії підривають намагання КНР показати себе нібито «нейтральним посередником у війні».

Деталі: Західні чиновники продовжують наголошувати на зусиллях Китайської Народної Республіки, спрямованих на підтримку російських військових дій в Україні.

Видання The Times повідомило, що західні посадовці виявили, що компанія з КНР надсилає до Росії низку військових безпілотників для тестування і можливого використання російськими військами в Україні.

Західний чиновник заявив, що компанія з КНР підписала угоду з Росією у 2023 році, і що існують «чіткі докази того, що компанії з КНР постачають Росії смертоносну зброю для використання в Україні».

Державний секретар США Ентоні Блінкен заявив, що приблизно 70 відсотків російського імпорту верстатів і 90 відсотків імпорту мікроелектроніки надходить з КНР і Гонконгу, і що Росія використовує цей імпорт для виробництва ракет, бронетехніки і боєприпасів.

Блінкен додав, що дії КНР «розходяться з реальністю», оскільки КНР говорить про бажання миру в Україні, але дозволяє китайським компаніям здійснювати дії, які допомагають російським військовим зусиллям.

Дослівно ISW: «КНР неодноразово намагалася показати себе нейтральним посередником у війні в Україні, і постійні повідомлення про допомогу КНР російським військовим зусиллям підривають це твердження».

Ключові висновки ISW за 28 вересня:

www.pravda.com.ua

Exit mobile version