NewsOnline24

ППО західних союзників має збивати російські дрони та ракети над Україною, — глава МЗС

Глава МЗС наголосив, що агресивні дії РФ виходять за межі України / фото Facebook/Andrij Sybiha

Міністр закордонних справ України Андрій Сибіга заявив, що західні країни повинні відповісти посиленою допомогою після останніх випадків з падінням російських БпЛА на території країн НАТО. Про це він написав на своїй сторінці у соцмережі X.

Сибіга наголосив, що порушення дронами РФ повітряного простору Румунії та Латвії є нагадуванням, що агресивні дії Росії виходять за межі України.

«Колективною відповіддю союзників має бути максимальна підтримка України зараз, щоб покласти край агресії РФ, захистити життя і зберегти мир у Європі», — зауважив дипломат.

Відео дня

За його словами, для цього Україна потребує конкретних дій від союзників.

«Сміливе колективне рішення використовувати ППО партнерів для збиття російських ракет і дронів над Україною. Сильніша і швидша військова допомога українським воїнам. Зняття обмежень на використання зброї Україною. Дійте зараз», — закликав Сибіга. 

Російські безпілотники на території країн НАТО — що відомо

Раніше президент Лавії Едгарс Рінкевичс заявив, що на території його країни 7 вересня впав російський військовий безпілотник. Зокрема уламки були виявлені в суботу в Резекненському районі.

Також повідомлялось, що вночі 8 вересня Румунія піднімала літаки F-16 через атаку «Шахедами», яку Росія завдала по Україні. За попередніми даними, російський дрон уразив територію Румунії в безлюдній місцевості, в околицях міста Периправа. 

www.unian.ua

Exit mobile version