NewsOnline24

Представлено перший у світі смартфон-«гармошку», який можна скласти втричі (фото)

Huawei Mate XT — перший смартфон з екраном, що складається втричі / фото Huawei

Поки Apple тільки збирається випустити свій перший складаний телефон, китайська Huawei представила перший у світі смартфон Mate XT, що складається втричі, – він лише на 0.2 мм товщий за звичайний, пише GSMArena.

У складеному вигляді ним можна користуватися як звичайним телефоном діагоналлю 6.4 дюйма, а в розкладеному – це вже повноцінний планшет на 10.2 дюйма. У нього OLED-матриця з 3K-роздільною здатністю, а важить пристрій 238 г.

У складі основної камери три сенсори – 50+12+12 Мп з надширококутним об’єктивом і 5.5х зумом. Не обійшлося і без ШІ-функцій для обробки зображень. Huawei Mate XT також отримав акумулятор місткістю 5600 мАг з підтримкою швидкої зарядки потужністю 66 Вт і бездротової на 50 Вт.

Відео дня

У Китаї смартфон почне продаватися з 20 вересня за такими цінами:

  • 16+256 ГБ – 19 999 юанів (~2810 доларів США)
  • 16+512 ГБ – 21 999 юанів (~3100 доларів США)
  • 16 ГБ+1ТБ – 23 999 юанів (~3400 доларів США)
  • Huawei Mate XT /  © Huawei

    Huawei Mate XT /  © Huawei

    Huawei Mate XT /  © Huawei

    Huawei Mate XT /  © Huawei

    Huawei Mate XT /  © Huawei

    Huawei Mate XT /  © Huawei

    Статистика продажів показує, що складані смартфони в останні роки набули великої популярності серед користувачів – навіть попри високу вартість і проблеми зі складками. Така конструкція дає змогу фактично володіти смартфоном і планшетом одночасно, надаючи більшу гнучкість у використанні.

    Як повідомляв УНІАН, поки інші виробники випускають смартфони зі складаними екранами, Apple вирішила зосередитися на розробці складного MacBook. Компанія вважає, що складні екрани більш затребувані в пристроях з великим розміром дисплея, таких як ноутбуки і планшети.

    www.unian.ua

    Exit mobile version