NewsOnline24

При уряді створили штаб з підготовки регіонів до зимових викликів — Шмигаль

Прем’єр-міністр України Денис Шмигаль заявив, що при уряді України створений штаб з підготовки регіонів і громад до зимових викликів.

Як передає Укрінформ, про це Шмигаль повідомив у Телеграмі за результатами наради з головами обласних державних адміністрацій, за участі віцепрем’єр-міністра Олексія Кулеби та заступника керівника Офісу Президента Віктора Микити.

"Проговорили готовність регіонів і громад до зимових викликів. При уряді утворений відповідний штаб. Необхідно враховувати будь-які сценарії та оперативно реагувати на надзвичайні ситуації. Перед Міненерго й керівниками областей стоять чіткі завдання щодо захисту енергооб’єктів, формування необхідних запасів та розбудови децентралізованої генерації. Маємо рухатися в цих питаннях злагоджено й швидко", — зазначив Шмигаль.

Також на нараді обговорили захист і відновлення критичної інфраструктури.

Шмигаль заслухав інформацію голів ОВА про хід відбудови ключових об’єктів, а також будівництва укриттів у школах. Уряд виділив на це відповідні кошти. 

"Важливо розуміти поточний стан і потреби. Області мають також активніше комунікувати з міжнародними партнерами для залучення підтримки на реалізацію пріоритетних проєктів. Для цього з боку Уряду створені всі умови", — зауважив прем’єр-міністр.

Для пріоритизації проєктів була утворена Стратегічна інвестиційна рада. У межах її роботи відбуватиметься відбір та підготовка важливих для громад проєктів і залучення інвестицій в їх реалізацію. 

"Міжнародні партнери так само працюватимуть з інвестрадою. Тож перед місцевою владою стоїть завдання активно розробляти й подавати свої заявки", — підкреслив Шмигаль.

Як повідомляв Укрінформ, Шмигаль заявив, що напередодні зими Україна має нагальні виклики, серед яких забезпечення питною водою населення південних регіонів країни, енерго- й теплопостачання та будівництво 2-го та 3-го рівня захисту об'єктів критичної інфраструктури.

Фото: Телеграм Дениса Шмигаля

www.ukrinform.ua

Exit mobile version