NewsOnline24

Прихована функція Android, через яку телефон швидко розряджається: її варто вимкнути

Як збільшити автономність Android: спробуйте відключити цю функцію / фото ua.depositphotos.com

У сучасних смартфонів, незалежно від бренду, є одна спільна проблема –  слабкий акумулятор. Яким би чудовим не був ваш апарат, надвечір або вночі він знаходиться на зарядці. А якщо йому вже понад рік, то висока ймовірність, що ви заряджаєте його кілька разів на день.

Проблема часто полягає не тільки в малій місткості батареї, яка не відповідає потужностям смартфонів, а й у великій кількості різних функцій, впроваджених розробниками для нашої зручності. Багато з них ми використовуємо рідко, проте вони справно розряджають батарею.

Що вимкнути на Android для економії батареї

Одна з таких функцій в Android-пристроях – «Адаптивні сповіщення» (Android Adaptive Notifications). Штука насправді досить зручна. Якщо користувач не має часу або бажання перевіряти сповіщення, вона самостійно проаналізує їх і покаже в той момент, у який (як їй здається), користувачеві найбільш важливо отримати те чи інше повідомлення.

Відео дня

Ось тільки постійна робота у фоновому режимі сильно витрачає заряд акумулятора. Якщо пристрій новий, то ви навряд чи це відчуєте, але на старих пристроях турбота Android про ваші сповіщення буде відчуватися досить сильно.

Є ще один недолік: опція може не показати важливі сповіщення з месенджера або банківського додатка, якщо вирішить, що просто зараз користувачеві їх бачити не захоче. Також варто враховувати, що коли вона активована, смартфон збирає додаткові дані про власника.

На щастя, цю функцію можна відключити. Для цього перейдіть у налаштування смартфона, введіть у пошуку «Сповіщення» і знайдіть пункт «Адаптивні сповіщення». Також опція знаходиться за шляхом «Додатки» → «Особливі права доступу». Після того, як знайшли налаштування, відключаємо його.

Звісно, на чудеса автономності чекати не варто і ваш старий телефон не почне працювати два дні замість звичних двох годин, проте заощадити кілька годин екранного часу завжди можливо.

Якщо у вас iPhone, для збільшення роботи батареї можна ввімкнути режим суперенергозбереження. Такої опції немає в налаштуваннях iPhone, але її можна швиденько налаштувати за допомогою вбудованого додатка «Команди». Ми розповідали як.

www.unian.ua

Exit mobile version