Путін задумався про передачу влади

Путін зараз вступив у той політичний вік, коли йому вже час писати президентський заповіт. У російській традиції це називається операцією «Спадкоємець» або «Наступник».

Адже на 5-й термін іти ВВП якось не випадає, а «Дімон» – як у РФ називають прем‘єра Дмитра Медвєдєва – хороший лише для транзитного президенства, під час якого влада де-факто однаково залишалася в руках Володимира Путіна. «Дімон» уже був піднімінним «Путіним», і його ніхто серйозно не сприймав ні на міжнародній арені, ні в середині країни. Тобто Мєдвєдєву навіть вдавати самодержця не вдалося, вже й не говорячи про складнішу задачу.

Такому як «Дімон» віддавати всю самодержавну владу в постійне користування – теж саме, що поставити на кульгаву кобилу на іподромі. Навіть якщо стартуватиме, до фінішу свого вершника точно не дотягне, не говорячи вже про глобальніші задачі.

Саме тому Володимир Путін у день виборів натякнув на зміну глави уряду. Традиційно вже для російської політики ця посада здається в оренду засватаному наступникові. Спершу одному, потім другому, якщо не пощастить, то навіть і третьому… Відтак Путін має знайти особу, яка: – зможе перемогти на президентських виборах в РФ; – гарантуватиме екс-президенту Путіну та його свиті безпеку; – зможе і далі тягнути країну в сибірську глибинку, подалі від цивілізації;

– зможе орієнтуватися на взаємини з Венесуелою, Кубою, Північною Кореєю і т.д., замість повернутися в G8.

Тому нам залишається чекати, що незабаром прем‘єром стане кандидат у пост/путіни з якимось типовим слов’янським прізвищем Щойгу, а на російських виборцях тестуватимуть їх готовність голосувати за табельного фаворита.

Хоча завжди існує ймовірність, що Путін геть-зовсім наплює на правила правила пристойності, внесе зміни до Конституції та правитиме Росією до тих пір, доки з Мавзолею не винесуть попереднього постояльця, і там не зроблять гідний величі Володимира Володимировича ремонт.

(голосов: 1, в среднем: 5,00 из 5)