NewsOnline24

РФ напала із погрозами на іншу країну: залякує «неминучими адекватними контрзаходами»

Росія засудила військові навчання Японії і США біля Курильських островів / Фото: pixabay.com

Спільні навчання японських й американських військових мають розпочатися наприкінці жовтня.

Росія погрожує Токіо «неминучими адекватними контрзаходами» через те, що Японія та США запланували спільні військові навчання наприкінці жовтня. 

Про це заявили у Міністерстві закордонних справ РФ. 

«11 жовтня посольству Японії в Росії було заявлено рішучий протест у зв’язку з оголошеними планами Токіо щодо проведення наприкінці жовтня-початку листопада спільних зі США військових навчань на території Японії, зокрема й районів Хоккайдо, які перебувають у безпосередній близькості від кордонів Російської Федерації», — йдеться у заяві МЗС.

Там додали, що «японській стороні було вказано на категоричну неприйнятність подібної практики, масштаби якої з кожним роком розширюються, зокрема через залучення до маневрів нерегіональних держав-членів НАТО».

У російському МЗС заявили, що посла Японії в РФ попередили «про неминучі адекватні контрзаходи». 

«Посольству Японії винесено попередження про неминучі адекватні контрзаходи зі зміцнення обороноздатності та захисту суверенітету Російської Федерації, а також про недоречність будь-яких спроб японської сторони висловлювати свою «заклопотаність» з приводу наших відповідних дій», — заявили невдоволено у зовнішньо-дипломатичному відомстві. 

Нагадаємо, раніше посол України в Японії Сергій Корсунський попередив про нову війну у світі.

tsn.ua

Exit mobile version