NewsOnline24

РФ сама збила дрон «Охотник» і хотіла приховати це, випустивши ракету «Іскандер», — Forbes

Фото: прототип БПЛА «Мисливець» (mil.ru) Автор: Наталія Кава

Російський новітній безпілотник С-70 «Охотник», ймовірно, вийшов з-під контролю над Україною. Саме тому він був збитий російським винищувачем Су-57, який його супроводжував.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на Forbes.

За даними видання, росіяни відразу ж після падіння дрона випустили по тому місцю ракету «Іскандер». Це було зроблено для того, щоб знищити уламки. Як пише Forbes, є кілька причин, через які РФ хотіла б перешкодити Заходу вивчити частини безпілотника.

Зокрема, збиття С-70 «Охотник» може бути одним з найбільших провалів, коли-небудь пережитих російськими повітряно-космічними військами, якщо не гірше.

«Ці ракети дефіцитні й дорогі, і відволікання однієї з них від кампанії проти міст України свідчить, що це була високопріоритетна мета», — сказано в публікації.

Попри спроби росіян замести сліди, в Україні змогли забрати ключові компоненти безпілотника С-70 для аналізу. Зокрема, з уламків можна буде отримати інформацію. Ймовірно, ця інформація зведе нанівець можливості С-70 щодо забезпечення його скритності, і ці дрони стануть менш корисними.

Також, ймовірно, Захід зможе побачити причину роботи С-70 «Охотник», та отримати уявлення і про те, як перемогти Су-57.

Ще одним поясненням того, чому РФ хотіла знищити уламки свого дрону «Іскандером», є її бажання приховати власну брехню щодо досягнень у сфері малопомітності («стелс»-технології — ред.).

«З огляду на російську культуру, цілком можливо, що навіть старші командири не знають про ці недоліки… Можливо, російське керівництво ось-ось дізнається, що їхній дорогий і розрекламований безпілотник-невидимка насправді зовсім не «стелс». І дізнаються вони це, прочитавши в ЗМІ», — додали в журналі.

Що передувало

Днями у ЗМІ з’явилась інформація про те, що у небі в районі Костянтинівки Донецької області збили повітряну ціль. Спочатку передбачалося, що це Су-25 або Су-34 (носії КАБів), але пізніше з’явилися відео на користь версії з безпілотним літальним апаратом «Мисливець».

Детально про те, чим унікальний це дрон, і що значить для України його збиття — читайте у матеріалі РБК-Україна.

Термінові та важливі повідомлення про війну Росії проти України читайте на каналі РБК-Україна у Telegram.

www.rbc.ua

Exit mobile version