NewsOnline24

РФ відправила моряків зі свого єдиного авіаносця гинути в Україні – Forbes

Авіаносець "Адмірал Кузнєцов" / Фото: YouTube

Військовий аналітик назвав цей факт разючим відкриттям, яке підкреслює кризу з кадрами в російській армії.

Російська влада, найімовірніше, перевела моряків з екіпажу єдиного авіаносця «Адмірал Кузнєцов», відправивши їх воювати і гинути в Україні.

Про це повідомляє Forbes.

Військовий аналітик видання Девід Екс звернув увагу, що «Адмірал Кузнєцов» не виходив на бойове чергування вже вісім років. Дедалі менш імовірним є те, що авіаносець узагалі коли-небудь вийде на чергування.

За даними аналітиків OSINT-проєкту Moklasen, росіяни частково з членів екіпажу цього судна сформували так званий механізований батальйон «Фрегат» у складі 1-ї гвардійської танкової армії РФ. Цей підрозділ був помічений у боях у районі Харкова. Потім він був перекинутий до району Покровська.

«Це разюче відкриття, яке підкреслює кризу з кадрами в російській армії… а також підкреслює занедбаний стан найбільших військових кораблів російського флоту, більшість з яких залишилися від часів холодної війни», – йдеться у статті.

Екс назвав не дивним те, що росіяни тягнуть людей з «Адмірала Кузнєцова». Кремль вживає екстремальних заходів, щоб мобілізувати 30 тис. нових бійців, необхідних щомісяця для компенсації втрат на полі бою – вбитих, поранених і полонених.

Аналітик пояснив, що альтернативою позбавленню екіпажів кораблів міг би стати загальнонаціональний призов у Росії, який буде політично ризикованим для режиму президента Володимира Путіна.

До слова, за оцінками Інституту вивчення війни (ISW), російська влада боїться оголошувати нову мобілізацію, бо боїться сильної негативної реакції серед населення.

Читайте також:

tsn.ua

Exit mobile version