NewsOnline24

Росія може кинути в штурми військових КНДР, які намагалися втекти з позицій на Курщині

Фото: росіяни хочуть кинути військових КНДР у штурми (Getty Images) Автор: Марія Кучерявець, Уляна Безпалько

18 військовослужбовців Північної Кореї, які здійснили спробу втечі з позицій у Курській області, були затримані росіянами в Комарицькому районі Брянської області. Тепер їх можуть задіяти в штурмових діях проти ЗСУ.

Про це РБК-Україна повідомили джерела в спецслужбах.

Зазначається, що близько 40 військових інструкторів з Північної Кореї разом з півсотнею російських окупантів перебували на позиціях в лісі в районі Колячек Хомутовського району Курської області.

Встановлено, що північнокорейці здійснювали навчання військовослужбовців ЗС РФ з використання повітряних куль у військових цілях. Натомість росіяни навчали представників Північної Кореї веденню сучасного піхотного бою з використанням досвіду так званої «СВО».

Після закінчення курсу навчання, військовослужбовців Північної Кореї було залишено в лісовому масиві в районі Колячек Хомутовського району на декілька днів без продуктів харчування та без вказівок щодо подальших планів та намірів. 14 жовтня частина північнокорейців вирішили самовільно покинути позиції з метою пошуку командування ЗС РФ.

За дві доби, 16 жовтня зниклі з позицій військовослужбовці були знайдені та затримані російськими окупантами. Відстань від місця втечі становила близько 60 кілометрів

Як повідомляють джерела, наразі усі 40 військовослужбовців КНДР, які перебували на позиціях у Хомутовському районі переміщені у Льговський район Курської області для подальшого задіяння у штурмових діях на Курщині.

Нагадаємо, раніше керівник ГУР МО Кирило Буданов розповів ЗМІ, що до 1 листопада 2024 року близько 11 тисяч військових КНДР будуть готові воювати в Україні.

За його словами, перший кадровий склад із 2 600 солдатів КНДР вирушить до Курської області. Куди відправлять решту — поки не зрозуміло.

З останніх даних наразі відомо, що північнокорейські солдати проходять навчання на Далекому Сході у Росії. Їм видають військову форму РФ.

Як заявив президент України Володимир Зеленський, такі дії фактично означають включення КНДР до війни проти України.

Термінові та важливі повідомлення про війну Росії проти України читайте на каналі РБК-Україна в Telegram.

www.rbc.ua

Exit mobile version