NewsOnline24

Росія найближчим часом може відновити масовані обстріли України, — РНБО

Фото: Олександр Литвиненко, секретар Ради національної безпеки та оборони (Getty Images) Автор: Сергій Пишкін

Російська Федерація (РФ) може відновити масовані обстріли української енергетики найближчим часом. Можливо, це станеться з початком опалювального сезону.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на секретаря Ради національної безпеки та оборони (РНБО) Олександр Литвиненко під час відкриття виставки «Енергетика в промисловості-2024», якого цитує «Інтерфакс-Україна».

«З початком опалювального сезону можна очікувати масованих російських ударів по енергетиці», — заяви він.

Литвиненко додав, що під час повномасштабної війни з ворогом українська енергетика продемонструвала спроможність реалізувати інноваційні рішення, а плани ворога щодо знищення економіки України не досягають мети.

Обстріли енергетики України

З початку цього року Росія вже провела дев’ять масштабних атак на енергетичну інфраструктуру України. Це призвело до дефіциту потужностей у години пікового споживання в енергосистемі.

Цього літа, в умовах обстрілів і підвищених температур, знову почалися відключення електрики для побутових споживачів. Втім, на початку осені ситуація з обмеженнями світла стабілізувалась.

Водночас Центр протидії дезінформації представив кілька можливих сценаріїв щодо електропостачання в Україні на осінньо-зимовий період. За «оптимістичним» варіантом, електрика надаватиметься протягом 12 годин на добу.

Термінові та важливі повідомлення про війну Росії проти України читайте на каналі РБК-Україна в Telegram.

www.rbc.ua

Exit mobile version