Саакашвілі закликав опозицію бойкотувати роботу парламенту Грузії

Експрезидент Грузії Міхеіл Саакашвілі / Фото: Associated Press

Грузинський експрезидент вважає, що настав час "великих протестів".

Колишній президент Грузії Міхеіл Саакашвілі, який перебуває у в'язниці, закликав опозицію до бойкоту парламенту після парламентських виборів, які відбулися в суботу, 26 жовтня. Оголошені ЦВК результати він називає сфальсифікованими.

Про це грузинський політик написав у соцмережах.

«Звичайно, ніхто не має входити до парламенту! Зараз не час посипати голову попелом про те, як нас обдурили. Зараз настав час великих протестів, щоб показати світові, що ми боремося за свободу і що ми народ, який не зазнає несправедливості. Часу дуже мало!» — йдеться у дописі.

Партія Саакашвілі «Єдність-Національний рух», яка, за інформацією грузинського ЦВК, зайняла третє місце на виборах, заявила, що не братиме участі в роботі парламенту через фальсифікацію результатів голосування.

Чинна президентка Грузії Саломе Зурабішвілі також не визнає офіційних результатів парламентських виборів, які відбулися в суботу, 26 жовтня. закликала прихильників опозиції виходити на мітинги увечері у понеділок, 28 жовтня.

Раніше опозиційні партії Грузії звинуватили владу у фальсифікаціях результатів парламентських виборів та пригрозили протестами.

Нагадаємо, на ранок неділі, 27 жовтня, за результатами підрахунку 99,3% провладна партія «Грузинська мрія» отримала 54% голосів. Парламентські вибори, по суті, стали водорозділом для країни щодо вектору її руху — до ЄС і НАТО чи до Росії.

tsn.ua

Leave a Comment

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *