NewsOnline24

Саміт БРІКС Путіна викрив удавання Заходу щодо ізоляції Росії, — Telegraph

БРІКС допомагає Росії у досягненні цілей / фото ua.depositphotos.com

Саміт БРІКС, який зараз проходить у Росії має величезне значення для балансу глобальних сил і майбутнього України. На захід прибули лідери десятків країн.

Як пояснює Telegraph, Дональд Трамп, у разі перемоги на виборах президента США, матиме привід припинити підтримку Києва, мотивуючи це тим, що Росія майже не постраждала від двох з половиною років західних санкцій та значних витрат союзників на допомогу Україні. 

«Росія втратила десятки тисяч людей в Україні, але, як показує її кривава історія, вона має безмежну здатність до страждань. Не дивно, що українці розлючені тим, що Гутерріша (генсека ООН, — УНІАН) запросили до Казані, адже вони бачать, до чого це все веде», — зазнає видання.

Відео дня

В ООН виправдовуються, що генеральний секретар послідовно критикував дії Росії. Зокрема, він заявляв, що агресія Москви в Україні створює «небезпечний прецедент» для світу. Однак у такому випадку незроззуміло, навіщо їхати на саміт Путіна. У виданні додали, що Гутерріш та ООН також «зайняли морально амбівалентну позицію щодо близькосхідного конфлікту» та назвали її благодійною.

При цьому Путін виставляє себе представником постколоніалізму, хоча сам саміт проводить у стародавньому Казанському ханстві, анексованому росіянами.

«Більше того, чим ще є спроба окупації України, як не імперіалістичною авантюрою? Але такі тонкощі не помічають країни, які прагнуть подражнити Захід і показати, що його закони вже не діють так далеко, як колись», — підсумовує видання.

Саміт БРІКС — останні новини

Цього тижня у місті Казань проходить саміт БРІКС. Президент України Володимир Зеленський заявив, що БРІКС допомагає Путіну показати світові і передовсім своєму суспільству, що немає ізоляції Росії. 

У Білому домі заявили, що США не вважають міждержавне об’єднання BRICS загрозою для себе. 

«Росія, ймовірно, використає саміт БРІКС як можливість продемонструвати свої зусилля з посилення глобальних зв’язків із незахідними державами і, можливо, укласти угоди і торговельні механізми, за допомогою яких вона зможе підтримати свої воєнні зусилля в Україні, пом’якшуючи вплив західних санкцій», — зазначає Інститут вивчення війни у своєму звіті.

www.unian.ua

Exit mobile version