Саміт миру: експерт оцінив, чи може він наблизити кінець війни в Україні

Аналітик розповів про перспективи другого мирного саміту / колаж із фото УНІАН (В’ячеслав Ратинський) та ua.depositphotos.com

Готуючи проведення другого саміту миру, українська влада показує світові, що ініціатива щодо завершення війни в її руках.

Про це розповів політолог Олег Саакян, пише РБК-Україна. Він вважає, що Україні потрібен саміт миру, щоб не втратити ініціативу і для того, щоб інші мирні плани не могли відбутися.

Саакян зазначив, що саміт миру — це необхідність, а не механізм для досягнення миру. «Саміт миру — це не про «повернути все», це «про домовитися» зі світом про правила гри, про те, як повертати силу права і покласти ці домовленості на стіл РФ та змусити її прийняти їх», — пояснив експерт.

Відео дня

Так Україна може отримати важелі для того, щоб працювати з партнерами і спонукати їх змушувати Кремль дотримуватися правил, про які домовився світ.

Він також припустив, що представники РФ не погодяться їхати на жоден із самітів.

Саміт миру

На початку літа у Швейцарії відбувся перший саміт миру, на якому були присутні представники більш ніж 100 країн і міжнародних організацій. Частина країн підписала підсумкове комюніке, проте Індія, Бразилія, Таїланд і кілька інших країн його не підписали.

Обговорення другого саміту миру почалося відразу після закінчення першого. Росію не запрошували на зустріч, проте там заявили, що все одно не відвідали б її.

За даними ЗМІ, другий мирний саміт може відбутися в Саудівській Аравії, Катарі або Туреччині. Володимир Зеленський вважає, що представники РФ мають бути там присутні.

www.unian.ua

Leave a Comment

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *