NewsOnline24

СБУ викрила російського агента, який шпигував за військовими на Краматорському напрямку

Контррозвідка Служби безпеки України затримала жителя Дружківки Донецької області, який збирав для росіян дані про Сили оборони на Краматорському напрямку.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє пресцентр СБУ.

Насамперед агент РФ намагався виявити бойові позиції артилерії Збройних сил України, яка тримає під вогневим контролем штурмові групи загарбників, що намагаються захопити Часів Яр. Також ворога цікавили локації найбільшого зосередження військової техніки та складів з боєприпасами Сил оборони.

Для збирання розвідданих росіяни дистанційно залучили 52-річного жителя прифронтової Дружківки.

Щоб завербувати чоловіка, спецслужби задіяли його знайомого, який у 2014 році виїхав з України до Росії, а згодом вступив до бригади оперативного призначення Росгвардії.

Перебуваючи на тимчасово захопленій частині території Донеччини, бойовик виконував функцію зв’язкового і передавав відомості росіянам.

СБУ своєчасно викрила російського агента у Дружківці, задокументувала його злочинні дії і затримала.

Під час обшуків у нього вилучили мобільний телефон і сім-карти, які він використовував для комунікації з росіянами.

На підставі зібраних доказів слідчі СБУ повідомили затриманому про підозру за ч. 2 ст. 111 Кримінального кодексу України (державна зрада, вчинена в умовах воєнного стану).

Зловмисник перебуває під вартою. Йому загрожує довічне ув'язнення з конфіскацією майна.

Як повідомляв Укрінформ, у Кропивницькому затримали двох агентів російських спецслужб, які стежили за військовими та енергетичними об'єктами для коригування ракетних ударів.

www.ukrinform.ua

Exit mobile version