NewsOnline24

СБУ затримала подружжя, яке готувало ракетні удари по Силах оборони на Харківщині та Сумщині

Фото Служба безпеки України затримала подружню пару, яка працювала на ФСБ і передавала координати для нового ракетного удару РФ по підрозділах Сил оборони у Харківській та Сумській областях.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє пресцентр СБУ.

Серед основних цілей ворога були штаби та укріпрайони підрозділів Збройних сил України і Державної прикордонної служби.

Також агресора цікавили геолокації логістичних баз та складів із озброєнням і боєприпасами українських військ.

Щоб отримати розвіддані, ФСБ залучила свою агентку з Сумської області, яка працювала у Харкові медсестрою у лікувальному закладі.

Жінка розпитувала своїх колег про місця базування Сил оборони у Харківській області.

До злочинної діяльності жінка залучила свого чоловіка — колишнього працівника розформованої міліції, який проживав в Охтирці Сумської області.

За даними контррозвідки СБУ, на прохання своєї дружини фігурант обходив прикордонну місцевість, щоб виявити локації українських захисників.

Крім того він випитував потрібні агресору відомості у своїх знайомих.

Отриману інформацію він месенджером переправляв дружині, а вона потім звітувала своєму московському куратору. Його особу вже встановлено Службою безпеки.

За даними слідства, жінка потрапила у поле зору ФСБ через свої прокремлівські погляди, які неодноразово поширювала в Телеграм-каналах.

Її чоловік також підтримував країну-агресора і сподівався на захоплення регіону загарбницькими угрупованнями РФ.

Під час обшуку за місцями проживання затриманих вилучено мобільні телефони та сім-карти різних операторів із доказами злочинних дій.

Правоохоронці повідомили російській агентці про підозру за ч. 2 ст. 111 Кримінального кодексу України (державна зрада, вчинена в умовах воєнного стану).

Злочинні дії її чоловіка кваліфіковано за ч. 2 ст. 114-2 Кримінального кодексу України (несанкціоноване поширення інформації про направлення, переміщення зброї, озброєння та бойових припасів в Україну, рух, переміщення або розміщення ЗСУ чи інших утворених відповідно до законів України військових формувань, вчинене в умовах воєнного стану).

Зловмисники перебувають під вартою. Їм загрожує від 8 років до довічного терміну ув’язнення.

Як повідомляв Укрінформ, Служба безпеки України затримала в Одесі російського агента, який збирав координати для нової серії ракетно-дронових ударів по місту.

Фото: СБУ

www.ukrinform.ua

Exit mobile version