NewsOnline24

Шахраї придумали нову схему для «крадіжки» акаунта в Telegram

У Telegram з’явилася нова схема крадіжки акаунтів / фото REUTERS

Від початку війни соціальні мережі перетворилися на головних інформаторів для українців, обігнавши навіть ТБ. А найважливішим серед них виявився Telegram. Однак це далеко не найбезпечніший ресурс для спілкування.

Останніми тижнями в Telegram почастішали масові крадіжки акаунтів, зазначають експерти з безпеки. Попастися може абсолютно будь-хто, навіть найуважніший юзер. Як працює нова схема:

  • Зловмисники надсилають жертві безліч запитів на отримання коду підтвердження для входу за номером телефону.
  • Потім, використовуючи фейковий акаунт Telegram Security Messenger, пропонують перейти за посиланням, щоб «підвищити» безпеку.
  • Після переходу за фішинговим посиланням шахраї отримують доступ до акаунта.
  • Відео дня

    Шахоаї придумали нову схему крадіжки акаунтів у Telegram

    Для захисту акаунта спеціалісти рекомендують увімкнути двофакторну автентифікацію, яка додатково вимагатиме ввести пароль під час спроби авторизації. Це робиться через «Налаштування» в розділі «Конфіденційність».

    Також необхідно періодично перевіряти пристрої, які мають доступ до облікового запису («Налаштування» → «Пристрої» → «Активні сеанси»). Якщо ви помітили підозрілі сеанси, завершіть їх. Як правило, вони характеризуються входом з іншого міста або навіть країни.

    Раніше повідомлялося, що в Україні хочуть створити альтернативу «Телеграму», зокрема, на базі застосунку «Дія». А ще раніше у Верховній Раді було зареєстровано законопроєкт з обмеженнями для Telegram.

    www.unian.ua

    Exit mobile version