NewsOnline24

Шукаємо дітей: влада Харківщини розповіла про евакуацію з Вовчанська

На Харківщині доводиться розшукувати родини з дітьми у зоні примусової евакуації, потрібно евакуювати ще близько 30 сімей.

Про це у коментарі журналістам сказав начальник Харківської обласної військової адміністрації Олег Синєгубов, передає кореспондент Укрінформу.

“Ще вона (евакуація, — ред.) не завершена. Не хотілося б так казати, але відверто — шукаємо дітей. Той приклад, про який повідомляв керівник Національної поліції в Харківській області, – як знайшли дітей. У нас це не вкладається в голові: як на третьому році повномасштабної війни люди нехтують життям своїх близьких, своїх фактично дітей, наражаючи їх на небезпеку в самому місті Вовчанську, тобто тримаючи всю свою, мовляв, родину. Тому шукаємо, проводимо заходи щодо примусової евакуації”, — сказав Синєгубов.

За його даними, орієнтовно йдеться про ще близько 30 родин із дітьми.

“Орієнтовно, згідно з тим планом, який був, приблизно 30 сімей ми ще маємо вивезти. Однак ця цифра може бути як більшою, так і меншою. Підсумувати ми можемо після повного завершення процесу евакуації. Ми шукаємо, інформації немає, а виявляється, що вони вже виїхали самостійно. А є такі, що вже повертаються, незважаючи на заборону, якимось чином. І є ті, які всередині населеного пункту переїхали з одного місця проживання на інше – до близьких та рідних, до іншого домоволодіння. І доводиться їх виявляти”, — пояснив Синєгубов.

Як повідомлялося, з Вовчанська, де тривають бойові дії, евакуювали трьох дітей, яких переховували батьки. Дівчинку чотирьох з половиню років, хлопчиків 14 та 15 років виявила аеророзвідка 57 окремої мотопіхотної бригади імені кошового отамана Костя Гордієнка, військові разом із поліцейськими вивезли дітей із міста.

Фото ілюстративне

www.ukrinform.ua

Exit mobile version