NewsOnline24

Сікорський запропонував Шольцу радикальні зміни щодо підтримки українських біженців

Радослав Сікорський заявив, що Німеччина не повинна стимулювати українців залишатись за кордоном / Фото: Associated Press

На думку польського міністра, українські чоловіки мають захищати державу, а жінки — підтримувати економіку, замість того, щоб отримувати соціальну допомогу у Німеччині.

Міністр закордонних справ Польщі Радослав Сікорський під час нещодавньої зустрічі з канцлером Німеччини Олафом Шольцом запропонував йому припинити створювати фінансові стимули для українських біженців, щоб вони повертались на батьківщину.

Про це Сікорський розповів в ефірі TVP Info.

На думку Сікорського, гроші, які отримують біженці у Німеччині варто було б передавати безпосередньо Україні.

«Я запропонував йому [Шольцу – ред.], щоб ті гроші, які видаються на українських біженців у Німеччині — а там платять соціальну допомогу у 530 євро на місяць плюс житло, що разом може становити до 1200 євро — краще було б віддати Україні», — заявив польський міністр.

Він додав, що вважає «недобрим» стимулювати грошима українців залишатись у Німеччині замість того, щоб чоловікам йти на фронт та захищати свою державу, а жінкам працювати та платити податки.

Нагадаємо, Сікорський звинуватив Росію в поширенні дезінформації, кібератаках на установи та компанії, незаконному перетині польського кордону та диверсіях по всій країні. Міністр не виключає, що Польща може вислати з країни російського посла, «якщо диверсії продовжаться».

tsn.ua

Exit mobile version