NewsOnline24

Символ опору російській окупації Криму

Офіційна представниця американського Держдепартаменту Гізер Нойєрт зажадала від російської “окуаційної влади” Криму звільнення Володимира Балуха. “Неприйнятно, що Росія ув’язнює громадянина України за вивішування українського прапора в Криму й відмовляє йому в медичному обслуговуванні”, – зазначила Нойєрт.

Так Балух, голодування якого триває вже 44-й день, стає символом опору російській окупації Криму. Причому символом цим його зробила не тільки власна мужність, але й очевидне безумство російської влади.

Адже сторонньому спостерігачеві абсолютно неможливо зрозуміти навіть не за що судили Балуха, а навіщо його вирішили судити. Так, формальне обвинувачення – зберігання боєприпасів. У це звинувачення ніхто не вірить навіть у самій Росії. Всі прекрасно знають, що російські правоохоронці здатні підкинути під час обшуку все, що завгодно – від наркотиків до зброї. І те, що Балуха просто вирішили покарати, ні в кого сумнівів не викликає. Питання тільки – за що?

Балух вивішував над власним будинком прапор України. Прапор, який ніким у Росії не заборонений. Прапор, який майорить над українськими дипломатичними представництвами в десятках країн світу – зокрема, на жаль, і в самій Росії. І це в нас говорять про необхідність розриву дипломатичних відносин із Росією. У Росії ж продовжують стверджувати, що хочуть з Україною дружніх відносин, ось тільки українська влада “заважає”. Й український прапор теж “заважає”?

Насправді в українському прапорі над будинком кримчанина нічого кримінального й образливого немає.

Кримінальне й образливе є в ланцюжку асоціацій, які з’являються в будь-якого колабораціоніста й окупанта, коли він бачить цей прапор.

Прапор над будинком у Криму – нагадування про те, що нещодавно півострів був українським. І буде – за всіма канонами міжнародного права. Окупанти будуть вигнані, колабораціоністи – покарані. І вони прекрасно це розуміють. І бояться.

Окупанти й колабораціоністи мстяться Балухові за свій страх.

Підписуйся на сторінки UAINFO у FacebookTwitter і Telegram

(голосов: 1, в среднем: 5,00 из 5)

Exit mobile version