NewsOnline24

Скандальний грузинський законопроєкт про «іноагентів»: до Європарламента внесли резолюцію

На протестах у Грузії проти закону про іноагетнів присутні прапори ЄС / Фото: Associated Press

Зараз резолюція не передбачає ні припинення фінансової допомоги Грузії, ні перегляду питання лібералізації візового режиму.

Журналісти отримали узагальнену версію внесеного до Європарламенту проєкту резолюції за грузинським законом про “іноагентів”. За остаточний варіант документа депутати будуть голосувати 25 квітня.

Про це пише видання “Ехо Кавказа”.

Як зазначається, 23 квітня автори п'яти робочих версій погодили загальний текст законопроєкту про “іноагентів”. Наразі у робочій версії резолюції немає заклику запровадити санкції проти Бідзини Іванішвілі, депутатів “Грузинської мрії” чи високопоставлених поліцейських.

Крім того, зараз резолюція не передбачає ні припинення фінансової допомоги Грузії, ні перегляду питання лібералізації візового режиму, як передбачав один із проєктів. Проте до голосування в проєкті можуть з’явитися зміни.

Зараз у проєкті резолюції зазначено, що:

Нагадаємо, що закон про іноагентів у першому читанні в грузинському парламенті вже ухвалювали рік тому. Тоді це викликало потужний протест, який дві доби намагалися розганяти силою, але згодом законопроєкт таки зняли з розгляду. 

tsn.ua

Exit mobile version