Скандальновідома Безугла й далі керуватиме в парламентському комітеті нацоборони

Мар’яна Безугла й далі керуватиме в парламентському комітеті нацоборони / фото УНІАН

Верховна Рада України не проголосувала за відкликання народного депутата України Мар’яни Безуглої з посади заступника голови Комітету Верховної Ради з питань національної безпеки, оборони та розвідки. Про це повідомив народний депутат України Ярослав Железняк в Telegram.

Він зазначає, що за відповідну постанову з реєстраційним номером 10391 проголосувало лише 205 народних депутатів. Це за необхідного мінімуму голосів для результативного рішення у 226.

Железняк нагадав, що цим проєктом постанови передбачалося, що Безугла була б відкликана за посади заступника голови комітету, але його членом залишилася б.

Відео дня

«Тобто навіть така собі слабка постанова і то була Слугами (йдеться про фракцію «Слуга народу» – УНІАН) заблокована», — наголосив депутат.

За відкликання Безуглої з посади голови комітету проголосувало 124 нардепи із фракції «Слуга народу», 17 – із фракції «ЄС», 15 – фракція «Батківщина», 12 – фракція «Голос», 12 – група «Довіра», 10 – група «Відновлення України», 9 – група «За майбутнє», 6 – позафракційні. Група «Демократична платформа за життя та мир» не дала жодного голосу «за».

Звільнення Безуглої з посади заступника голови Комітету ВР з питань нацбезпеки

Як повідомляв УНІАН, проєкт постанови про звільнення Мар’яни Безуглої з посади заступника голови Комітету Верховної Ради України з питань національної безпеки, оборони та розвідки був зареєстрований у ВР у січні 2024 року. Його ініціювали голова і ряд членів комітету.

Безугла відома своїми заявами «проти» головнокомандувача Збройних сил України Валерія Залужного. Зокрема, у листопаді стало відомо, що депутат вимагає його відставки. Як заявила Безугла, Залужний має піти з посади через відсутність плану «задуму на 2024 рік». Нині ж Безугла постійно критикує Олександра Сирського, який змінив Залужного на посаді головнокомандувача ЗСУ.

Днями Безугла, посилаючись на свої джерела, запустила новину, що нібито літак F-16, яким керував Олексій Месь, був збитий ЗРК Patriot, тобто в результаті «дружнього вогню», хоча ще не проведено розслідування цієї трагедії.

Колишній речник Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат у Facebook публічно звернувся до Служби безпеки України та Державного бюро розслідувань, зазначаючи про недопустимість таких заяв нардепки.

Вас також можуть зацікавити новини:

  • Окупанти в 5 кілометрах від Мирнограда: Безугла критикує підготовку до оборони
  • Комітет з питань нацбезпеки проголосував за виключення зі свого складу Безуглої
  • Безугла грюкнула дверима фракції «Слуга народу»: дісталося від неї і Зеленському
  • www.unian.ua

    Leave a Comment

    Добавить комментарий

    Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *