NewsOnline24

Спека повертається. «Укренерго» допускає відключення світла з наступного тижня

Фото: Відключення світла повернуться наступного тижня (Getty Images) Автор: Олександр Білоус

Наступного тижня в Україні очікується спекотна погода. Через зростання споживання можливі відключення світла.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням прес-службу «Укренерго».

За прогнозом синоптиків, температура повітря може підвищитися до +28-30 градусів по всій території України. Тому диспетчерський центр «Укренерго» прогнозує можливе зростання споживання на 10-12%.

Як зазначили в прес-службі, щоб покрити такий рівень споживання, знадобилось би задіяти додатковий обсяг потужності, який дорівнює роботі декількох великих електростанцій. Але додаткових обсягів потужності в системі немає.

«У разі значного зростання споживання Диспетчерський центр «Укренерго» вживатиме всіх необхідних заходів для балансування енергосистеми і компенсації дефіциту. Зокрема, залучатиме аварійну допомогу з європейських країн. За потреби — застосовуватиме заходи обмеження споживання«, — йдеться в повідомленні.

«Укренерго» також оприлюднило мапа, згідно з якою, температура в Києві 19 серпня підніметься до 32 градусів тепла.

У прес-службі також нагадали, що українська енергосистема все ще відновлюється після 8 масованих ракетно-дронових атак росіян, які вони здійснили з березня по липень 2024 року. Енергетика внаслідок цього втратила більше 9 ГВт генерації. При цьому, ворог щодня обстрілює енергетичну інфраструктуру, особливо — у прифронтових та прикордонних регіонах.

Нагадаємо, графіки відключень електроенергії в Україні не застосовуються з 30 липня після того, як вийшли з ремонту два блоки АЕС та спала спека.

У Міненерго вже заявили, що графіки відключень електроенергії можуть повернути вже наступного тижня через зростання споживання через спеку.

www.rbc.ua

Exit mobile version