NewsOnline24

США оголосили пакет допомоги Україні на майже 300 млн доларів: що в ньому

Фото: Джо Байден, президент США (Getty Images) Автор: Дмитро Левицький

США виділили Україні ще один пакет військової допомоги у війні з РФ. Розмір оголошеного пакета становить 275 млн доларів.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на кореспондента «Голосу Америки» Остапа Яриша та Міноборони США.

«США оголосили про новий пакет військової допомоги Україні в розмірі 275 мільйонів доларів. Він включає боєприпаси для HIMARS, 155-мм і 105-мм артилерійські снаряди, ракети TOW, Javelin і AT-4, високоточні авіаційні боєприпаси, стрілецьку зброю, боєприпаси і багато іншого», — розповів Яриш у публікації в соцмережі Х.

Оновлено 21:27.

Про виділення нового пакету допомоги офіційно оголосило Міноборони США.

«Цей пакет, який є частиною наших зусиль, щоб допомогти Україні відбити наступ Росії під Харковом, оцінюється у 275 мільйонів доларів. Це забезпечить Україну додатковими можливостями для задоволення її найнагальніших потреб на полі бою», — йдеться в заяві американського міністерства.

Як повідомили в Пентагоні, до пакета військової допомоги увійшли:

Це вже п’ятий пакет допомоги, який США виділили Україні після отримання нового фінансування від Конгресу.

Допомога Україні від США

США почали допомагати Україні зброєю ще перед початком повномасштабного російського вторгнення і продовжують це робити по цей день. Однак взимку в американській допомозі Україні була значна пауза через проблеми з фінансуванням.

Лише наприкінці квітня Конгрес США зміг виділити понад 60 млрд доларів на фінансування американських витрат, пов’язаних з допомогою Україні. Майже 14 млрд доларів з цього пакета передбачені на закупівлю передових систем озброєнь, оборонної продукції та оборонних послуг для України.

Крім того, в середині травня держсекретар США Ентоні Блінкен під час візиту до Києва оголосив про виділення Україні 2 мільярдів доларів на закупівлю зброї.

Більше про те, яку допомогу за час повномасштабної війни Україна отримувала від США, — читайте в матеріалі РБК-Україна.

Термінові та важливі повідомлення про війну Росії проти України читайте на каналі РБК-Україна в Telegram.

www.rbc.ua

Exit mobile version