США ввели санкції проти Ірану через його напад на Ізраїль

Фото з ukrinform.ua

Міністерство фінансів США розширило цільові санкції проти нафтового та нафтохімічного секторів Ірану у відповідь на його напад на Ізраїль 1 жовтня.

Дослівно з повідомлення: «Сполучені Штати розширюють санкції проти нафтового та нафтохімічного секторів Ірану у відповідь на напад Ірану на Ізраїль 1 жовтня, другий прямий напад на Ізраїль цього року. Ці дії посилюють фінансовий тиск на Іран, обмежуючи можливості режиму отримувати критично важливі доходи від продажу енергоносіїв для підриву стабільності в регіоні та нападу на партнерів і союзників США».

Деталі: Згідно з цим рішенням, Міністерство фінансів США може накласти санкції на будь-яку особу, яка працює в нафтовому та нафтохімічному секторах іранської економіки.

Наразі санкції торкнулись 16 юридичних осіб у різних юрисдикціях та 23 танкерів, які брали «участь у поставках іранської нафти і нафтохімічних продуктів». 

Передісторія:

  • 1 жовтня Іран випустив по Ізраїлю 180 балістичних ракет, а президент США Джо Байден доручив американським військовим допомогти Ізраїлю зі збиттям.
  • Опісля Білий дім заявив, що Тегеран зіткнеться з серйозними наслідками за масштабну ракетну атаку на Ізраїль.
  • Нещодавно директор ЦРУ Вільям Бернс заявляв, що Ізраїль наразі «ретельно зважує», якою буде його відповідь на масовану ракетну атаку Ірану.

www.pravda.com.ua

Leave a Comment

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *