США зробили «неймовірну помилку»: КНДР лякає Захід ядерною війною

Кім Е Чжон лякає Захід ядерною війною з Росією / Фото: Associated Press

За словами Кім, США допомагають Україні продовжувати "військову авантюру".

Північна Корея, яку Захід та Україна звинувачують у незаконному постачанні зброї до Росії, заявила в неділю, 29 вересня, що військова допомога США Україні – це «неймовірна помилка» та «гра з вогнем».

Про це пише Reuters.

Кім Е Чжон, сестра диктатора КНДР Кім Чен Іна, заявила, що дії Вашингтона ведуть до ескалації війни в Україні і «ставлять усю Європу на межу ядерної війни».

«Сполучені Штати та Захід не повинні ігнорувати чи недооцінювати серйозне попередження Росії. Чи справді США та Захід здатні впоратися з наслідками, оскільки вони безрозсудно грають із вогнем проти Росії, яка є ядерною наддержавою?», — цитує слова Кім державне інформаційне агентство KCNA.

За словами Кім, допомагати Зеленському продовжувати «військову авантюру» — небезпечна та безвідповідальна гра, а оголошення про нову військову допомогу США у розмірі 8 мільярдів доларів було «неймовірною помилкою та дурним вчинком».

Кім є впливовою фігурою у правлячій Трудовій партії КНДР і часто робить заяви про позицію Пхеньяна з питань політики та безпеки, які, як вважається, схвалено її братом Кім чен Ыном.

Нагадаємо, Комісія з безпеки та співробітництва в Європі (Гельсінська комісія) США наполягає на тому, щоб Штати відмовилися від статус-кво після закінчення Холодної війни у своїх відносинах з Росією та визнали Росію «постійною» загрозою світовій безпеці.

tsn.ua

Leave a Comment

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *