NewsOnline24

Священник УПЦ МП із Житомирщини поширював серед вірян російські наративи — СБУ

СБУ заочно оголосила про підозру настоятелю храму УПЦ МП на Житомирщині, який заперечував війну Росії проти України і стверджував, ніби в ній винні самі українці.

Як передає Укрінформ, про це у Фейсбуці повідомило Управління СБУ в Житомирській області.

«Співробітники Служби безпеки зібрали докази протиправної діяльності священнослужителя Житомирської єпархії УПЦ МП, який підтримував та поширював серед прихожан наративи держави-агресора. Мова йде про настоятеля одного з храмів поблизу Бердичева. За даними слідства, після завершення богослужінь у храмі клірик вів серед вірян «просвітницьку роботу», публічно заперечуючи збройну агресію РФ проти України», — йдеться у повідомленні.

Зазначається, що священник відстоював перед вірянами тезу про те, начебто повномасштабну війну проти України розпочала не Росія.

Він також категорично заперечував причетність до злочинів проти нашої держави московського патріарха Кирила, називаючи його «батьком», якого не можна звинувачувати у «сварці двох братів» – українців і росіян. Натомість священник звинувачував у розв’язанні війни самих українців. Окрім того, настоятель закликав парафіян не захищати Україну, а «терпіти та молитися за прощення гріхів».

Обурені місцеві жителі поскаржилися до СБК на антиукраїнську позицію церковнослужителя. Висновки залучених спецслужбою спеціалістів-лінгвістів підтвердили протиправний характер висловлювань зловмисника.

На підставі зібраних доказів слідчі СБУ повідомили фігуранту про підозру в запереченні збройної агресії Російської Федерації проти України, тобто у вчиненні злочину, передбаченого ч. 1 ст. 436-2 Кримінального кодексу. Досудове розслідування триває.

Як повідомляв Укрінформ, Служба безпеки України оголосила підозру клірику київського монастиря УПЦ (МП), який виправдовував війну Росії проти України.

www.ukrinform.ua

Exit mobile version