NewsOnline24

Таліби стирають індивідуальність жінок в Афганістані — Bild

СИтуація в Афганістані Victor J. Blue / The New York Times

Жінкам заборонено відвідувати парки, купатися, займатися будь-яким видом спорту та показувати обличчя, контури свого тіла.

Бойовики руху “Талібан” забороняють жінкам в Афганістані спілкуватися, показувати обличчя, контури тіла. Їм також заборонено розмовляти публічно, особливо з чоловіками.

Про це йдеться у матеріалі Bild.

«Вся індивідуальність стирається. Неймовірно, що вони (таліби — ред.) можуть придумати, щоб практично знищити жінок, які змушені повністю прикриватися, їм заборонено мати обличчя, контури тіла, голос, тому що їм заборонено розмовляти на публіці, особливо з чоловіками», — йдеться у матеріалі.

Як сказав Халід Ханафі, міністр доброчесності талібів, тепер заборонив жінкам розмовляти одна з одною.

«Божевільний і нелюдяний! Афганістан перетворився на жахливу і величезну в'язницю під відкритим небом для жінок», — додають журналісти.

З приходом талібів до влади в серпні 2021 року дівчатам довелося залишити школу після шостого класу і більше не дозволено навчатися в університетах, а подорож можлива лише в супроводі родича чоловічої статі.

«Їм заборонено відвідувати парки, купатися, займатися будь-яким видом спорту. Заборонили навіть перукарні. Жіночі притулки довелося закрити, а закон про припинення насильства щодо жінок було скасовано. Їх часто публічно шмагають або саджають у в’язницю за «неісламську поведінку».

Жінкам-лікарям і медсестрам більше не дозволяється спілкуватися з родичами чоловічої статі, що суттєво обмежує медичне обслуговування для всіх.

У своїй промові на Генеральній Асамблеї ООН у Нью-Йорку голлівудська легенда, акторка Меріл Стріп підняла тему становища жінок і дівчат в Афганістані. 

«Сьогодні в Кабулі кішка має більше свободи, ніж жінка», — сказала вона.

Нагадаємо, раніше німецька військкорка заявила, що очільник Кремля Путін вирішив напасти на Україну після виходу військ США з Афганістану.

Читайте також:

tsn.ua

Exit mobile version