«Тарифи на газ можна знизити за тиждень після відставки уряду», -Тимошенко

Лідер фракції «Батьківщина» Юлія Тимошенко вважає, що знизити тарифи на газ до 100 доларів за тисячу кубічних метрів можна за тиждень, за умови ухвалення законопроектів про закриття офшорів та відставки уряду.

«Потрібно обов’язково знизити тарифи до 100 доларів за тисячу кубічних метрів. Це можна буде зробити за тиждень після відставки уряду. Щоб підняти зарплати і пенсії необхідно прийняти два законопроекти про закриття офшорних зон мого авторства, які знаходяться в парламенті. Тоді жодна копійка не просочиться в офшори», – зазначила Лідер ВО «Батьківщина» у програмі «Великий інтерв’ю» зі Світланою Орловською на телеканалі «NewsOne».

За умови закриття офщорних зон та при зниженні податків політик очікує додаткові надходження до Пенсійного фонду. «Також треба знизити податки для підприємців, тому що якщо закривається кореспонденція з офшорами, треба обов’язково знижувати податки. Ми отримаємо додатково в перший рік 67-70 мільярдів гривень, що дає можливість вирішити соціальні питання», – зазначила Юлія Тимошенко.

Читайте також: “Войну на востоке Украины можно и нужно закончить”, – Тимошенко

«І тоді не треба буде такий обсяг субсидій, який скоро дорівнюватиме обсягу Пенсійного фонду. Субсидії необхідно направити на підвищення пенсій і заробітних плат бюджетникам, осучаснити, проіндексувати пенсії і дати людям можливість нормально жити»,- резюмувала вона.

Юлія Тимошенко наголосила, що підвищення тарифів – це «фактично новий податок для українців», і зараз НАК «Нафтогаз України» отримує «в 110 разів більший прибуток, не видобуваючи і не транспортуючи газ, нічого з ним не роблячи».

За її словами, «Нафтогаз» стурбований тим, як відмити ці кошти, отримані корупційним шляхом. А президент, прем’єр, глава НАК «Нафтогаз України» та екс-прем’єр Яценюк «намагаються списати 6 млрд грн на свої офшорні рахунки».

Читайте також: Наступна сесія парламенту може бути останньою перед виборами, – нардеп

Лідер Партії ВО «Батьківщина» також додала, що позов проти глави уряду Володимира Гройсмана за необґрунтоване і некоректне підвищення ціни на газ розглядається вже півроку. Однак, за її словами, справа по тарифах, де треба прийняти правосудне рішення не вирішується, тому що «всі судді під однією людиною – під Порошенком».

«Коли говорять не чіпайте Президента, більшість в парламенті, тому що війна. Так ось, війна як із зовнішнім агресором, так і внутрішнім, які нищать нас з середини буде тривати доти, доки вони будуть сидіти. У нас є один мирний конституційний шлях – нарешті позбавитися їх через вибори», – констатувала вона.

(Еще нет голосов, оставьте первым)