NewsOnline24

Туреччина займе більше рішучу позицію щодо війни й вимагає реформування Радбезу ООН

Ердоган посилює підтримку України / фото адміністрація президента Туреччини

Туреччина оголосила про нарощування зусиль для припинення російсько-української війни шляхом дипломатії та діалогу на основі територіальної цілісності та суверенітету України.

Про це йдеться у виступі президента Туреччини Реджепа Тайїпа Ердогана на Генасамблеї ООН у Нью-Йорку. За його словами, на третій рік війни в Україні «ми все ще далекі від встановлення справедливого та міцного миру».

«Оскільки перегони озброєнь прискорюється, поле дипломатії поступово звужується. Ми й надалі збільшуватимемо підтримку зусиль із припинення війни шляхом дипломатії та діалогу на основі територіальної цілісності та суверенітету України», — наголосив Ердоган.

Відео дня

Він додав, що Стамбул продовжить ретельно виконувати положення Конвенції Монтре, однак також акцентував на неефективності ООН та закликав до реформування організації, зокрема її Радбезу.

Війна в Україні — реформа ООН

Як повідомляв УНІАН, у Фінляндії пропонують вигнати Росію з ООН, реформувавши Радбез організації. Крім того, кількість постійних членів хочуть збільшити вдвічі.

22 вересня ООН ухвалила революційний план реформ. Зазначається, що Росія намагалася заблокувати ухвалення всіма 193 державами-членами організації так званого Пакту в ім’я майбутнього, розробленого під керівництвом Німеччини, однак у Москви не вийшло.

У своїй поправці РФ наголошувала на «принципі невтручання у внутрішні справи держав» і закликала ООН уникати дублювання зусиль. Заперечення Росії підтримали її традиційні союзники — Білорусь, Північна Корея, Іран, Нікарагуа та Сирія.

www.unian.ua

Exit mobile version