У Вінниці біля Спасо-Преображенського собору встановили меморіальну дошку з іменами полеглих воїнів АТО

22 лютого у Вінниці поблизу Спасо-Преображенського кафедрального собору відкрили меморіальну дошку в пам’ять про загиблих вінничан у районі проведення АТО/ООС.

На дошці викарбовано 255 імен жителів Вінниці та Вінницької області, які з 2014 по 2020 рік, під час проведення Антитерористичної операції та Операції об’єднаних сил у Донецькій та Луганській областях, віддали життя, захищаючи незалежність України.

За словами прес-секретаря Вінницько-Барської єпархії ПЦУ ієромонаха Софронія, встановлення меморіальної дошки планувалось якнайближче до собору, аби будь-хто міг прийти  помолитись за упокій наших героїв. Собор є почесним та історичним місцем, адже тут спочиває Митрополит Макарій.

Зазначається, що над стелою працювали декілька місяців. Спочатку розробляли макет, але, на жаль, за цей час додались ще імена загиблих героїв. Тому доводилось трішки переробляти.

У результаті, представлено 4 таблички з іменами та на центральній, 5-й табличці, зображений Спаситель, до якого по сходах підіймаються душі загиблих воїнів. Внизу – підставка, куди кожен може поставити свічку чи квіти.

Нагадаємо, що відкриття та освячення меморіальної дошки відбулося у Батьківську суботу, коли Православна Церква поминає усіх померлих. А також, ця подія присвячена до 5-ї річниці виведення українських військ з .

(Еще нет голосов, оставьте первым)