NewsOnline24

В ЄС можуть відібрати головування в Угорщини, — ЗМІ

Посли країн-членів ЄС обговорять нещодавні візити прем’єр-міністра Угорщини Віктора Орбана — зокрема, до Росії / фото REUTERS

Посли країн-членів Європейського Союзу у середу, 10 липня, обговорять нещодавні візити прем’єр-міністра Угорщини Віктора Орбана — зокрема, до Росії. Про це у соцмережі Х повідомив редактор «Радіо Свобода» з питань Європи Рікард Йозвяк.

Він натякнув, що в ЄС можуть відібрати головування в Угорщини.

«Посли ЄС у середу обговорять Угорщину та останні візити Орбана, зокрема до Росії. Навряд чи це станеться, але, як хтось сказав, «знову витягли матеріали про те, як відібрати головування», — написав Йозвяк.

Відео дня

Останні дипломатичні кроки Віктора Орбана

Напередодні прем’єр-міністр Угорщини Віктор Орбан прибув до Китаю та зустрівся з лідером цієї країни Сі Цзіньпіном. Сторони вели переговори в державному пансіонаті Дяоюйтай.

Орбан описав поїздку до Пекіна як продовження місії за «мир» для України. Зокрема, він зазначив, що «крім воюючих сторін, те, коли закінчиться російсько-українська війна, залежить від США, Євросоюзу і Китаю».

Перед цим Орбан прилетів до Москви для зустрічі з правителем РФ Володимиром Путіним. У ЄС заявили, що Орбан здійснює візит до Москви винятково в межах двосторонніх відносин між Угорщиною і Росією, і під час нього не представляє Європейський союз.

Вас також можуть зацікавити новини:

  • Польські депутати відмовили Орбану приєднатися до його нової групи в Європарламенті, — ЗМІ
  • «Потрібно більше спати»: Байден попросив не планувати заходів після 20:00
  • Новий прем’єр Британії: що відомо про Кіра Стармера та його позицію щодо України
  • www.unian.ua

    Exit mobile version