NewsOnline24

В Одеській міськраді пояснили непорозуміння в кошторисі тендера на ремонт ліцею

Ексклюзив В Одесі планують за 32.7 млн грн капітально відремонтувати Михайлівський ліцей, пошкоджений обстрілами 29 грудня 2023 року. В тендері значиться, що частина грошей піде на встановлення вікон, які вже замінили благодійники.

Тендер на ремонт навчального закладу оприлюднили у системі Prozorro, передає Укрінформ.

Проєктом капітального ремонту передбачено такий комплекс робіт:

У розслідуванні журналістів з проєкту «Наші гроші» вказується, що на вікна в одеському ліцеї планують витратити понад 5 млн грн: «У підсумковій відомості ресурсів найбільша сума — 5,65 млн грн — іде на металопластикові віконні блоки з невідомими характеристиками по 11 217 грн за квадратний метр, що значно перевищує ринкові ціни».

Своєю чергою видання Odesa.online повідомило, що на вікна для ремонту школи ще у травні надав БФ «Леруа Мерлен Солідарність».

В Одеській міськраді Укрінформу розповіли, що в ліцеї заміні підлягали 200 вікон та 6 дверних блоків, пошкоджених вибуховою хвилею.

«130 віконних блоків було встановлено благодійною організацією у вигляді гуманітарної допомоги. Решту — 70 віконних та 6 дверних блоків було включено до проєктно-кошторисної документації з аварійного відновлення будівлі ліцею», — пояснили в міськраді.

Зараз вона веде перемовини з Благодійним фондом «Леруа Мерлен Солідарність» про встановлення ще частини вікон. «У разі позитивного вирішення пропозиції щодо встановлення вікон фондом, безумовно,  їх буде виключено з проєкту ремонту, що виконується за кошти бюджету міста Одеси», — наголосили в міській раді.

Ремонтні роботи розпочалися з 5 вересня 2024 року та мають завершитися до кінця березня 2025 року.

Як повідомляв Укрінформ, через ракетний удар по Одесі 29 грудня руйнувань зазнала будівля навчального закладу. Його директорка Антоніна Бурлака розповіла в коментарі Укрінформу, що в ліцеї вибиті 82 вікна.

www.ukrinform.ua

Exit mobile version