В ОП заперечили причетність України до підриву «Північних потоків» і вказали на Росію

Офіс президента. ілюстративне фото з Facebook ОП

Радник очільника Офісу президента Михайло Подоляк заперечив причетність України до підриву російських «Північних потоків» у Балтійському морі і вказав на Росію.

Деталі: Радник Єрмака зазначив, що такий акт може бути здійснений лише за наявності великих технічних і фінансових ресурсів. 

«А хто всім цим володів на момент вибуху? Тільки Росія», – заявив Подоляк. 

«Україна не має нічого спільного з вибухами на Nord Stream», – запевнив радник, додавши, що Україна не отримала жодної стратегічної чи тактичної переваги від вибухів.

Передісторя: 

  • Польська прокуратура заявила 14 серпня, що Польща отримала європейський ордер на арешт, виданий Берліном у зв’язку з підривом, але підозрюваний – українець на ім’я Володимир — вже покинув Польщу.
  • 15 серпня газета Wall Street Journal повідомила, що до того, що сталося, причетні українські високопосадовці. Зокрема, президент Володимир Зеленський нібито схвалив операцію з підриву «Північних потоків», а потім безуспішно намагався її скасувати. Операція нібито пройшла під наглядом колишнього головнокомандувача ЗСУ Валерія Залужного.

Про нові деталі у справі читайте у статті: Володимир схвалив, Володимир виконав? Чи був український слід у підриві Nord Stream.

www.pravda.com.ua

Leave a Comment

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *