NewsOnline24

В останній версії Windows 11 стало ще більше реклами, але є спосіб її вимкнути

Microsoft додала ще більше реклами у Windows 11 — як її відключити / фото Gizmochina

Користувачі, які оновили свої пристрої до Windows 11 версій 23H2 і 22H2 скаржаться на збільшення кількості реклами в ОС. Рекламні інтеграції можна зустріти в меню «Пуск» і розділі «Параметри», пише Gizmochina.

Крім того, Microsoft почала просувати свій ігровий сервіс Game Pass у розділі «Параметри», де після оновлення з’являється картка підписки. Зазначається, що цей банер «відображатиметься тільки для геймерів». Як розробник визначає, хто «геймер», а хто ні, незрозуміло.

Як відключити рекламу в Windows 11

  1. Відкрийте «Параметри».
  2. Зайти в розділ «Персоналізація» > «Пуск».
  3. Вимкніть опцію «Показувати рекомендації, поради, рекламні акції та інше» («Show recommendations for tips, app promotions, and more»).

Є й альтернативне рішення – можна просто уникати встановлення будь-яких свіжих оновлень Windows, тим паче, що дуже часто вони виходять «глючними».

Відео дня

Це нововведення може бути корисним у деяких випадках, оскільки через банери просуваються тільки ті додатки з Microsoft Store, які рекомендує Microsoft. Але часта реклама непотрібних додатків навряд чи потішить більшість користувачів, які хочуть відпочити від рекламних вставок хоча б у себе за комп’ютером.

Фахівці кажуть, що настирлива реклама  одна з причин, чому Windows 11 не має таку популярність у користувачів, як «десятка». Через майже три роки з моменту виходу, і незважаючи на той факт, що Windows 10 вже давно не отримує нових функцій, частка Windows 11 займає менш як 30%.

Можливо, ситуація зміниться восени, коли вийде оновлення 24H2, яке називають найбільшим в історії Windows 11. Воно принесе купу функцій ШІ, покращений режим економії заряду, перероблений інтерфейс із «плаваючою» панеллю завдань і багато чого ще. Заради неї Microsoft навіть перенесла Windows 12 на 2025 рік.

www.unian.ua

Exit mobile version