NewsOnline24

В Україні за тиждень через бойові дії згорів 341 гектар лісу

Карта В Україні за останній тиждень згорів 341 гектар лісових угідь внаслідок воєнних дій.

Як передає Укрінформ, про це державне підприємство "Ліси України" повідомляє у Фейсбуці.

"Наразі в країні найгостріша з початку року ситуація з лісовими пожежами. За останній тиждень у наших лісах виникло понад півтори сотні загорянь на площі 341 га! Причина — масовані обстріли, збиті ракети та дрони", — ідеться у дописі.

У ДП "Ліси України" зазначили, що найгірша ситуація — в Кіровоградській області. Там внаслідок детонації бойових частин ракет згоріло 115 га лісу.

У Харківській області за тиждень ліквідовано 54,9 га пожеж.

У прифронтовій Сумській області ліквідували майже 50 га займань.

У Київській області через атаки на столицю дронів сталися десятки пожеж, загасили вогонь на території 24,6 га.

Ситуація ускладнюється тим, що у більшості регіонів України багато тижнів немає дощів і вогонь розповсюджується миттєво.

У ДП "Ліси України" підкреслили, що лісова охорона працює з максимальним навантаженням, площа середньої пожежі не збільшилась.

"Працювати стає все складніше — вогонь перекидається з прифронтових лісгоспів Держлісагентства та території природно-заповідного фонду", — наголосили в держпідприємстві.

З огляду на те, що значна частка загорянь виникає через людський фактор, ДП "Ліси України", закликає місцеву владу поновити заборону на відвідування лісів по всій країні. Це зменшить навантаження на сили реагування, які ліквідують наслідки ворожих атак.

Як повідомляв Укрінформ, у Київській області внаслідок падіння уламків збитих російських безпілотників 9 вересня горіли трава і лісова підстилка за межами населених пунктів.

www.ukrinform.ua

Exit mobile version