NewsOnline24

Внаслідок обстрілу Краматорська та Шахового одна людина загинула, 10 поранені

Фото Правоохоронці розпочали розслідування у кримінальних провадженнях за фактами російських атак на Краматорськ і Шахове Донецької області, внаслідок чого одна людина загинула та десятеро поранені, серед них — двоє дітей.

Як передає Укрінформ, про повідомляє Офіс генпрокурора.

За процесуального керівництва Донецької обласної прокуратури розпочато досудові розслідування у кримінальних провадженнях за фактами порушення законів та звичаїв війни (ч. ч. 1, 2 ст. 438 Кримінального кодексу України).

За даними слідства, 23 вересня російська армія обстріляла місто Краматорськ.

«Другий день поспіль ворог завдає ударів по місту, попередньо, застосовуючи РСЗВ «Торнадо-С» з касетною бойовою частиною. Під ударами загарбників опинились житлові будинки. Під час атаки загинула 48-річна жінка, а її чоловік 48 років та 61-річний житель дістали поранення. Ще одна жителька 56 років травмована», — зазначили в ОГП.

Крім того, російська армія вдарила, ймовірно, «ФАБ-250 УМПК» по с. Шахове Покровського району. В результаті влучання засобу ураження по приватній забудові семеро людей зазнали поранень різного ступеня тяжкості.

Як повідомила у Телеграмі Національна поліція України, в селі Шахове поранення зазнав 42-річний поліцейський офіцер громади, який займався евакуацією населення. У правоохоронця — численні осколкові поранення.

Також травмовані шестеро цивільних осіб: чоловіки віком 26 та 35 років, жінки 37 та 38 років та двоє хлопчиків 7 та 9 років.

Пошкоджено житлові будинки, крамниці й адміністративні будівлі.

Як повідомляв Укрінформ, російські загарбники обстріляли село Шахове на Донеччині, поранені семеро мирних жителів, серед яких двоє дітей.

Фото Національна поліція, Донецька облпрокуратура

www.ukrinform.ua

Exit mobile version