ВР проголосувала за жорстке покарання за п'яне водіння і перевищення швидкості

Верховна Рада підтримала у першому читанні проєкт закону №2695 “Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо посилення відповідальності за окремі правопорушення у сфері безпеки дорожнього руху”.

Документ у першому читанні підтримали 282 нардепів. Про це повідомляє «Прямий».

Законопроєкт передбачає введення арешту на строк від 10 до 15 діб для водіїв, які причетні до ДТП та залишили місце інциденту. За таке правопорушення пропонують 3 400 грн штрафу або позбавленням прав на термін до 6 місяців.

За повторну їзду протягом року без ременя безпеки або мотошлема (для мотоциклістів) пропонується заарештовувати на строк від 5 до 10 діб або позбавленням прав на термін від 3 до 10 діб.

Для водіїв у стані алкогольного сп’яніння передбачені штрафні санкції у розмірі понад 10 тисяч гривень з позбавленням прав на один рік. Повторне протягом року порушення спричинить  понад 20 тисяч гривень штрафу з позбавленням прав на три роки або адміністративний арешт на строк 10 діб.

Якщо водій протягом року здійснить правопорушення втретє, йому загрожують штрафні санкції у понад 40 тисяч гривень з позбавленням прав на 10 років або арешт на 15 діб, теж з позбавленням прав.

За вживання спиртних напоїв або наркотиків після аварії і до огляду передбачає відповідальність у вигляді штрафу розміром в понад 20 тисяч гривень або позбавлення волі на 15 діб з забороною водіння на термін до трьох років.

(Еще нет голосов, оставьте первым)