У Білорусі готуються до переходу на «воєнний час»: що відбувається поблизу кордону з Україною

В прикордонних регіонах Білорусі готуються до переходу на воєнний час. ФОТО: скрин із відео

Міністерство надзвичайних ситуацій Білорусі проводить у прикордонних регіонах навчання рятувальників для відпрацювання міжвідомчої взаємодії в разі оголошення воєнного стану.

Перший заступник міністра з надзвичайних ситуацій Білорусі Олександр Худолєєв заявив, що Гомельська область Білорусі, яка межує з Україною, готова до переходу «на воєнний час».

Про це пише Belta.

Таку заяву посадовець зробив під час навчань пожежного аварійно-рятувального загону Гомельського обласного управління МНС, які мали перевірити та вдосконалити ресурсне забезпечення рятувальників та міжвідомчу взаємодію в умовах воєнного стану.

«Перевірено готовність спеціальних формувань, їхню укомплектованість тощо. Загалом система регіону готова за необхідності до переведення на воєнний час», – зазначив Худолєєв.

Чиновник додав, що тренування виявили напрямки, які потребують низки коректив та оперативного втручання керівництва.

«Ми напрацюємо управлінські рішення та ухвалимо відповідні нормативно-правові акти, що дадуть нам змогу загалом реалізувати й забезпечити функціонування та взаємодію в період підготовки та переведення на воєнні рейки», – заявив він.

Худолєєв розповів, що у дводенних тренуваннях брали участь не тільки підрозділи МНС, а й усі формування цивільної оборони, які відпрацьовували дії під час переведення країни на воєнний час.

Білоруський чиновник зазначив, що Гомельська область стала вже третім регіоном, в якому пройшли аналогічні тренування.

Нагадаємо, Білорусь і РФ розпочали спільні навчання авіації.  За діями їхніх військових стежать українські розвідники, «щоб розуміти наскільки вони можуть нести загрозу Україні».

tsn.ua

Leave a Comment

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *