NewsOnline24

У Chrome є режим максимальної економії пам’яті: чому його варто увімкнути

Chrome як зменшити споживання пам’яті: з’явилася нова корисна функція / Скриншот

Google Chrome – з величезним відривом найпопулярніший браузер у світі та Україні. Однак програма більше за інших витрачає акумулятор ноутбука і смартфона, а також іноді гальмує і настільний ПК. Інженери Google визнають цей недолік і пропонують варіанти вирішення.

Минулого місяця Google анонсувала функцію для настільної версії Chrome, яка усуває головну проблему браузера – вимогливість до ресурсів. Важливе налаштування тривалий час тестували, але тепер воно стало доступним усім користувачам, пише Gizchina.

Насамперед перевірте, що ваш браузер оновлено щонайменше до версії 126.0.

Відео дня

Потім відкриваємо «Налаштування» → «Ефективність» і активуємо розділ «Економія пам’яті», якщо не зробили цього раніше. На вибір буде доступно три опції: помірна, збалансована та максимальна.

За максимальної економії пам’яті Chrome знаходить вкладки, які ви не використовуєте, і вивантажує їх з оперативної пам’яті «після закінчення короткого періоду часу». При цьому неактивні вкладки залишаться в списку відкритих сторінок.

Особливо корисними ці налаштування виявляться для власників ноутбуків, особливо в період вимкнення світла, коли споживання оперативної пам’яті безпосередньо пов’язане не тільки зі швидкодією, а й часом автономної роботи. У Google кажуть, що з цією функцією браузер використовує до 30% менше пам’яті.

Нагадаємо, раніше в Google Chrome для Android з’явилося дві корисні фічі. Перша дає змогу озвучувати вміст веб-сторінок прямо з програми, а друга – перетворює згорнуті вкладки на компактні плаваючі вікна.

Як розповідав УНІАН, експерти перевірили швидкість 6 головних браузерів і визначили найшвидший. Chrome, очікувано, виявився найшвидшим, але він має один вагомий недолік.

www.unian.ua

Exit mobile version