NewsOnline24

У деклараціях двох місцевих депутатів виявили недостовірні відомості на майже ₴23 мільйони — НАЗК

Національне агентство з питань запобігання корупції перевірило декларації, подані депутатом Миргородської міської ради Полтавщини і депутатом Кропивницької міської ради, і встановило недостовірні відомості на майже 23 млн грн.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє НАЗК.

Так, за результатами повної перевірки декларації депутата Миргородської міської ради Полтавської області, поданої ним за 2021 рік, НАЗК виявило декларування недостовірних відомостей на загальну суму понад 4,5 млн грн.

Зокрема декларант не зазначив або ж зазначив неправдиві відомості про 17 земельних ділянок в Миргородському районі, що належать йому на праві власності або перебувають в його користуванні.

Крім того, депутат не відобразив в декларації належний йому транспортний засіб та залишки коштів на банківських рахунках, відкритих на його ім’я, а також відомості про разові видатки на загальну суму понад 1 млн грн. Розмір кожного з видатків, здійснених в рахунок погашення свого фінансового зобов’язання, перевищував 50 прожиткових мінімумів.

У діях депутата встановили ознаки правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 366-2 Кримінального кодексу України; за обґрунтованим висновком НАЗК Національною поліцією розпочато кримінальне провадження.

Також за результатами повної перевірки декларації депутата Кропивницької міської ради, поданої за 2022 рік, НАЗК встановило, що декларант вказав недостовірні відомості на загальну суму понад 18,2 млн грн.

Так, у звітному періоді декларант отримав на рахунок в іноземній банківській установі поворотну фінансову допомогу у розмірі 500 тис дол. (еквівалент 18 284 300 грн), не вказавши відомостей про таке зобов’язання у розділі 13 декларації.

У діях депутата встановили ознаки правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 366-2 КК України.

За обґрунтованим висновком НАЗК Нацполіція розпочала кримінальне провадження.

Як повідомляв Укрінформ, у перевірених у липні деклараціях НАЗК виявило неправдивих відомостей на загальну суму майже 364 млн грн та необґрунтованих активів ще на 12,3 млн грн.

Фото ілюстративне

www.ukrinform.ua

Exit mobile version