У Києві колишнього директора КП «Плесо» підозрюють у розтраті ₴700 тисяч під час розчищення озера Синє

Колишнього генерального директора комунального підприємства з охорони, утриманню та експлуатації земель водного фонду Києва «Плесо» підозрюють у несвоєчасному укладенні договору на розчищення озера Синє, яке спричинило збитки у понад 700 тис. грн.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Київська міська прокуратура.

Як з’ясувало слідство, у 2018-2019 роках була розроблена проєктна документація щодо розчищення та благоустрою озера Синє у Подільському районі.

Підозрюваний, не отримавши результатів експертних звітів щодо розгляду цієї проєктної документації, безпідставно уклав договір про доопрацювання проєкту. На це було витрачено майже 124 тис. грн з бюджету.

Водночас на момент реалізації проєкту благоустрою та чищення озера, яке вже значно обміліло, він вже частково втратив актуальність.

Згідно з висновками комплексної судової інженерно-екологічної та інженерно-гідрогеологічної експертизи, перспективи відновлення озера Синє виглядали малоймовірними, зважаючи на геологогідрогеологічні умови території, а також зміни клімату і забудову території. Тобто витрачені кошти жодним чином не покращили б стан озера.

Таким чином, укладення у 2019 році вказаного договору і перерахування коштів призвело до матеріальних збитків внаслідок необґрунтованих витрат бюджетних коштів.

З урахуванням висновків проведених експертиз розмір збитків, завданих через безпідставне доопрацювання проєктної документації та несвоєчасність укладення договору на розчищення та благоустрій озера Синє становить понад 700 тис. грн.

За процесуального керівництва Подільської окружної прокуратури Києва ексдиректору повідомили про підозру за ч. 3 ст. 191 Кримінального кодексу України (привласнення чи розтрата чужого майна, яке було ввірене особі чи перебувало в її віданні).

Слідство триває. Перевіряються інші факти протиправної діяльності, які призвели до висушення та обміління озера Синє.

Як повідомляв Укрінформ, після проведення наукового дослідження було встановлено, що причини обміління озера Синє мають природний та техногенний характер. Зокрема до перших належить підвищення температури повітря (а отже зростання випаровування) та замулення джерел живлення.

www.ukrinform.ua

Leave a Comment

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *