NewsOnline24

У Китаї назвали Україну «дружньою країною» та наголосили на співпраці у різних сферах

Також представники обох країн обговорили питання війни в Україні / фото ua.depositphotos.com

Китай має дружні відносини з Україною, а також країна готова продовжувати «взаємовигідну співпрацю». Про це йдеться у повідомленні міністерства закордонних справ КНР за результатами зустрічі помічника глави МЗС Китаю Лю Біня та посла України Павла Рябікіна. 

За словами Лю Біня, Китай і України є «традиційно дружніми країнами». Крім того, Китай готовий налагодити взаємовигідну співпрацю між країнами у різних сферах та планує сприяти «безперервному розвитку» таких відносин. 

Водночас Рябікін наголосив, що Україна надає важливого значення щодо розвитку відносин з Китаєм та готова «активно сприяти обмінам між двома країнами на всіх рівнях та співробітництву в різних сферах».

Відео дня

«Сторони також обмінялися думками щодо політичного врегулювання української кризи», — зазначили у повідомленні МЗС Китаю. 

Китай і Україна — останні новини

Раніше посол України в Бразилії Андрій Мельник розповів, чи є майбутнє у китайсько-бразильского мирного плану щодо закінченння війни в Україні. За його словами, така ініціатива навряд чи матиме успіх, адже риторика у цих країнах щодо нашої держави різна. 

Водночас посол Швейцарії в Україні Фелікс Бауманн заявив, що його країна не приєдналася й не підписала жодних комюніке після зустрічі, яку провели Китай і Бразилія минулого тижня на полях Генеральної Асамблеї ООН у Нью-Йорку. Таким чином він прокоментував інформацію про те, що Швейцарія підтримала «мирний план» Китаю щодо України. 

www.unian.ua

Exit mobile version